A Szivárvány szakkör tagjai ezen a foglakozáson különféle fűszerekkel ismerkedhettek meg, illetve finom és egészséges szendvicseket készíthettek.
Az egészséges és akár otthon is könnyen elkészíthető szendvicskészítés érdekében többféle fűszernövénnyel ismerkedtek meg a szakkör tagjai. Megillatolták és megkóstolták például a többség számára ismeretlen színes borsot, bazsalikomot, metélőhagymát. Ezek felhasználásával fűszervajat készítettek. Ezt minta alapján, lépésről-lépésre párban állították össze. Ehhez az alaphoz válogattak további friss zöldségféléket, sajtot és felvágottakat. Felhívtuk a figyelmet az egészséges kenyér kiválasztására és a tartósítószert tartalmazó, tartós felhasználhatóságú krémek kerülésére. Jókedvűen, szinte teljesen önállóan dolgoztak. A kész szendvicsekből random kiállítást szerveztünk, melyeket külön jutalmaztuk is. A közös étkezést kötetlen beszélgetés követte.